sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Taas opin uutta!

Olen nyt ollut vajaan kaksi vuotta seurakuntamme lähetystyön johtokunnassa. Tänä aikana olen oppinut, että lähetystyötä voi tehdä erittäin monella tavalla. Vain oma mielikuvitus ja luovuus ovat rajana!
     Tänään opin jälleen yhden uuden tavan: urheilulähetystyö.
     Tarkemmin ajateltuna urheilulähetystyö tuntuu kuitenkin varsin luontevalta tavalta kohdata ihmisiä. Mieleeni tuli etsimättä esimerkkejä siitä, miten jalkapallo voi toimia yhteisenä kielenä ihmisten välillä. Tai miten pakolaisleirillä jalkapallon pelaaminen voi helpottaa oloa ja tuoda toivoa ja iloa.
     Jalkapallo voi toimia siltana.
     Lähetystyöntekijät rakentavat erilaisia siltoja Kristuksen seurakuntaan.
     Urheilun ja lähetystyön voi siis yhdistää!
     Lähetysyhdistys Kylväjä on nämä kaksi asiaa yhdistänyt. Sen opin, kun tänään kolehti kannettiin urheilulähetyksen hyväksi FLOM (Finnish Lutheran Overseas Mission) Sports Clubin, vuoden 2014 alussa perustetun urheiluseuran kautta.
     Kylväjä kertoo, että urheiluseuran toiminnassa mukana olevat lapset ja nuoret oppivat sosiaalisia taitoja ja treenien yhteydessä myös terveellisiä elämäntapoja. Kaikessa toiminnassa ovat mukana ne arvot, joita tarvitaan elämässä yleisestikin: yhteistyö, toisten kunnioittaminen, kannustaminen ja peräänantamattomuus.
     Tämä on tähän saakka pelkkää hyvän urheiluseuran toimintaa.
     Lähetys ilmenee siinä, miten joukkuelajien kautta tuetaan lasten ja nuorten hengellistä kehitystä: Urheilulähetit kulkevat lasten ja nuorten rinnalla kristittyinä. Seurakuntien yhteydessä toimivissa urheilujoukkueissa pelaajat voivat hiljentyä myös hartauksiin.
     Olen iloinen, että tätä työtä saimme tänään seurakuntana olla tukemassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti