perjantai 16. joulukuuta 2016

Pokélähetti

Miten Pokémonit liittyvät lähetystyöhön?
     Vielä pari päivää sitten en itsekään tiennyt vastausta, mutta kun perheessä on sopivan ikäistä jälkikasvua, joka osaa perehdyttää Pokémonien ominaisuuksiin, kysymykseen löytää vastauksen. Tai paremminkin: osaa keksiä ensin tuon kysymyksen!
     Toivakan seurakunnan lapsi- ja nuorisotyön järjestämä, alakoululaisille tarkoitettu toimintailta on perinteisesti ollut hyvin liikunnallinen energianpurkutapahtuma. Tänä iltana mukana oli - tietääkseni ensimmäistä kertaa - lähetystyö omalla pisteellään.
     Koska olen yhteistyön vankkumaton ja parantumaton kannattaja, tartuin tilaisuuteen, kun lähetystyötä iltaan kysyttiin, ja lupasin tavalla tai toisella järjestää lähetystyön pisteen, vaikka minulla ei ollut siinä vaiheessa vielä minkäänlaista käsitystä siitä, miten. Ketkä pääsisivät paikalle ja miten alakoululaisille lähetystyötä voisi havainnollistaa...
     Suomen Lähetysseuran materiaalipankkia selailemalla idea alkoi hahmottua: syntyi Rauhanpuun sovellus. Tarinamaiseksi idea muuttui, kun keksin, että Pokémoneja piirtelevä tyttäreni voisi piirtää puun oksalle istumaan rauhankyyhkyä ainakin etäisesti muistuttavan Pokémonin. Tässä vaiheessa värväsin projektiin myös lukiolaiseni, joka haki minulle Bulbapediasta tietoja rauhankyyhkyksi soveltuvista Pokémoneista...
     Löytyi Togekiss.
     Ja sen edeltävät kehitysmuodot Togetic ja Togepi.
     Togekiss esiintyy vain rauhallisilla alueilla - erittäin harvinainen tämän päivän maailmassa.
     Olin todella ihastunut siihen, miten hienosti 1-6-luokkalaiset lapset osasivat pohtia, mitä rauhaan tarvitaan. He miettivät, millaisen puun oksalla Togekiss voisi viihtyä. Eivät läheskään kaikki aikuiset pysty samaan!
     Lapset osasivat myös pohtia sitä, mikä ainakaan ei rauhaa edistäisi: raha!
     Rauhanpuu sai oksilleen hienon kokoelman lehtiä, rauhaa edistäviä ominaisuuksia. Annetuista vaihtoehdoista poimittuina ja ihan itse ajateltuina. Olin todella vaikuttunut!
     Togekiss viihtyy tässä puussa varmasti pitkään!
     Puun juurella hihkuu iloisena Togepi: pieni Pokémon, josta voi kehittyä Togetic vain, jos siitä pidetään huolta. Togetic lentää ympäri maailmaa ja etsii niitä, joille voi tehdä hyvää, tuoda onnea ja iloa.
     Aivan kuten lähetystyöntekijä.
     Ja lähetiksi on vaikea kasvaa, jos lapsena ei ole saanut kokea rakkautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti