sunnuntai 26. marraskuuta 2017

"Motho ke motho ka batho"

Tänään, kirkkovuoden viimeisenä sunnuntaina, tuomiosunnuntaina, Kristuksen kuninkuuden sunnuntaina vietin Jyväskylän rovastikunnan lähetyspyhää Muuramessa.
     Märkä lumisade unohtui, kun kuulin Suomen Lähetysseuran Maria Stirlingin terveisiä Botswanasta"Motho ke motho ka batho. - Ihminen on ihminen vain yhteydessä toiseen ihmiseen."
Yhteys. Voimien yhdistäminen. Kun maailmaa katsoo yksin, ongelmat näyttävät suuremmilta kuin ovatkaan. Miten usein me yltäkylläisyyteen turtuneet unohdamme yhteyden toiseen ihmiseen! Miten paljon me saavuttaisimmekaan, kun kulkisimme yhdessä ja muistaisimme afrikkalaisen sananlaskun tavoin, että jos haluamme saavuttaa paljon, meidän täytyy kulkea yhdessä!
     "If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”
     Kun ei omista paljon, pystyy tekemään paljon sillä, mitä omistaa. Oli silmiä avaavaa nähdä, että Botswanassa seurakunta todella on seurakuntalaisten oma: Ihmiset välittävät siitä, mitä seurakunnassa tapahtuu. Nuoret järjestävät itse itselleen itsensä näköistä tekemistä.
     Vähemmän on oikeasti enemmän.
     Yhdessä olemme enemmän.
     Kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa. 
     Tässä olisi meillä paljon oppimista. Meillä, jotka olemme tottuneet siihen, että joku tekee asioita puolestamme.
     Siksi juuri tänään tahdon pyytää päivän synnintunnustusrukouksen sanoin: "Auta minua olemaan elävä jäsen seurakunnassasi!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti