sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Sinun kansaasi

     Kaikki maailman lapset yhdistä sinun kansaasi riemuitsevaan. Anna-Mari Kaskisen sanoja virrestä 502.
     Hinduenkeli, egyptiläinen enkeli, kiinalainen enkeli, romanienkeli Pellervo Lukumiehen maalauksissa Toivakan kirkon katossa.
     Elämälleen merkityksen ja itselleen ihmisarvon löytänyt intialainen leski tämänpäiväisessä kolehtipuheessani; kolehti kerättiin tänään Suomen Pipliaseuran kautta raamatunkäännöstyöhön ja Raamatun käytön edistämiseen Intiassa.
     Ihmisarvo. Se ei riipu iästä, ei sukupuolesta, ei rodusta, ei yhteiskunnallisesta asemasta. Sitä on jokaisella ihmisellä yhtä paljon. Raamatun opettaminen avasi tämä asian intialaiselle leskelle, saman se voi tehdä myös minulle. Ja sinulle. Meille omien ennakkoluulojemme vangeille.
     Halssilan kirkon alttaritauluna on kuvassa näkyvä monivärinen, moniulotteinen, kirkkaana hehkuva risti. Ristissä kohtaan hämmentävällä tavalla samat kirkkaat värit kuin Lukumiehen maalauksissa. Rakastan tuota punaista! Samalla tunnustan, että punainen ei olisi yhtä kaunis ilman sen vierellä olevia muita värejä. Maailma on värikäs. Jumala on luonut maailman värikkääksi. Halssilan kirkon alttarin yläpuolella oleva risti kuvastaa minusta tuota samaa kaikkien kansojen yhteenkuuluvuutta, johon tänään messussa ja messun jälkeen kolmeen otteeseen törmäsin. Ihmisarvosta oikeutuksensa saavaa yhteenkuuluvuutta. Lähetystyö on tämän asian tiettäväksi tekemistä, sen ymmärtämistä ja sen sisäistämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti