maanantai 5. lokakuuta 2015

Toivakan seurakunnan lähetystyö kiittää

Taas saimme sen lehdestä ja verkkosivuilta lukea: Lähetyksen kirkkokahvien tuotto oli... Lähetystyö kiittää lämpimästi! Miksi seurakunnan lähetystyön yhteydessä puhutaan niin paljon rahasta?
     Seurakunta ei voi päättää sitä, tekeekö vai eikö tee lähetystyötä. Lähetystyö on seurakunnalle annettu tehtävä, käsky: Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. (Matt. 28:19-20) 
     Kun seurakunta tekee lähetystyötä, se voi tehdä sopimuksen jonkin lähetysjärjestön kanssa. Puhutaan nimikkoläheteistä ja nimikkokohteista. Voidaan sanoa, että nimikkolähetti on toisessa maassa oleva seurakunnan työntekijä ja nimikkokohde on jokin tärkeä asia, jonka puolesta seurakunta haluaa tehdä työtä rajojensa ulkopuolella. Toivakan seurakunta on solminut sopimukset Suomen Lähetysseuran (SLS), Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) ja Lähetysyhdistys Kylväjän kanssa. Lähetysseuran kautta seurakunta tukee Forward Looking -vammaistyötä Nepalissa, Sansan kautta Eila Murphyn tekemää medialähetystyötä ja Kylväjän kautta Samuel Laukkasen työtä Venäjällä Itä-Siperiassa Jakutian (Sahan) tasavallassa. Sopimuksissa on määritelty ne taloudelliset tavoitteet, jotka seurakunnan on saavutettava.
    
Lähetystyötä voi tehdä monin eri tavoin!
Budjettivaroin seurakunta ei pysty sopimusten tavoitteita saavuttamaan, vaan ensiarvoisen tärkeää on seurakuntalaisten tuki. Siksi seurakunnan lähetystyö ideoi ja toteuttaa erilaisia varainkeruutapahtumia. Meistä jokainen voi muistaa, että kun nautimme lähetyslounaan tai lähetyksen kirkkokahvit jumalanpalveluksen jälkeen tai ostamme vappuna torilta lähetystyön simaa ja munkkeja tai vaikkapa lähetysarpoja myyjäisissä, me noudatamme lähetyskäskyä ja teemme lähetystyötä.
     Lähetystyö on aina ollut tärkeä ja luonteva osa toivakkalaista elämää. Se on tärkeää toivakkalaisille tänäkin päivänä. Toivakkalaiset ovat lähetysihmisiä. Miksi näin voi sanoa? Siksi, että jo nyt, lokakuun alussa, Toivakan seurakunta on lähes täyttänyt ja osittain jopa ylittänyt sopimusvelvoitteensa. Voi sanoa, että Herra varusti lähetit työhönsä.
     Seurakunnan lähetystyö kiittää jokaista tukijaa lämpimästi ja toivottaa kaikki tervetulleiksi syksyn lähetyslounaalle valvomisen sunnuntaina 15.11. Mukana on tuolloin myös nimikkolähetti Eila Murphy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti