sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Lähetystä yli hiippakuntarajojen

Hankasalmen seurakuntakodin alttari
Kun on saanut perinnöksi sekä isän että äidin puolelta annoksen omapäisyyttä ja sattuu asumaan kolmen hiippakunnan rajalla, niin ei kai ole ihme, että pyhäpäivinä tulee mieleen vierailla naapurissa. Viikko sitten kävin Joutsassa, tänään Hankasalmella. Molemmat vierailut olivat erittäin onnistuneita, siitä lämmin kiitos molemmille seurakunnille!
     Hankasalmelle päädyin tänään siksi, että Hankasalmen seurakunnassa oli vieraana Medialähetys Sanansaattajista, Sansasta, Pirjo Juntunen, joka paitsi saarnasi messussa
 
Kiitos kasteopetuksesta!
 

myös esitteli Sansan työtä messun ja kirkkokahvien
 

Kiitos erittäin maistuvasta pullasta!

 
jälkeen. Sansan tekemä arabiankielinen tv-työ on yksi Hankasalmen seurakunnan lähetystyön nimikkokohteista, joten nyt minulla oli tilaisuus päästä kuulemaan SAT-7-satelliittikanavista ja Sansan työstä laajemmin. Tähän asti minulle tutuinta on ollut Sansan työ Aasiassa, erityisesti oman seurakuntamme Eila-nimikkolähetin tekemä mediatutkimustyö.
     Tänään sain monta todistetta siitä, miten valtavan tärkeää on eri medioitten kautta tehtävä lähetystyö, koska sitä kautta evankeliumia voidaan viedä eteenpäin niissäkin maissa ja niilläkin alueilla, joilla se ei muuten onnistuisi. SAT-7 toimii, koska ohjelmien tekijät ja vastaanottajat ymmärtävät toisiaan, tietävät toistensa ajatusmaailman ja puhuvat yhteistä kieltä. Tämänpäiväinen kokemus oli tärkeä minulle itsellenikin, koska se vahvisti sitä, mitä itse loppiaisen saarnassani sanoin: Uskon itse siihen ja haluan vakuuttaa teille, että Jumala antaa meillekin keinot voittaa ulkoiset ja sisäiset esteet ja viedä eteenpäin viestiä meidän puolestamme syntyneestä, kuolleesta ja ylösnousseesta Kristuksesta, kertoa rohkeasti uskostamme.
     Kuulin tänään myös maailman naisia tukevasta ja vahvistavasta Hanna-työstä. Vaikutuin luvuista, mutta vielä enemmän vaikutuin siitä, millaisia tuloksia kansainvälinen, maailmanlaajuinen, 125 maassa toimiva toimiva rukousliike on saanut aikaan. Naiset ovat saaneet toivottomuuden tilalle toivon! Tähän työhön haluan ehdottomasti itsekin mahdollisuuksien mukaan osallistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti