perjantai 10. heinäkuuta 2015

Kaksi kesäiltaa Toivakassa

Heinäkuiset keskiviikko ja torstai Toivakassa olivat kuin tähänastinen kesä pienoiskoossa: pilveä, vesisadetta, tuulta ja auringonpaistetta. Päiviin sisältyi myös kaksi Jyväskylän Kesän kirkkokonserttia Kesäilta Toivakassa.
     Toivakan seurakunta on tehnyt Jyväskylän Kesän kanssa yhteistyötä useana vuonna. Itsekin olen kirkkokonserteista muutamia kertoja päässyt nauttimaan. Muistan aina kirkkomme olleen ääriään myöten täynnä, mutta tämä kesä ylitti kaikki aikaisemmat: kirkko myytiin ennätysajassa kaksi kertaa täyteen. Syynä baritoni Waltteri Torikka. Ja erityisesti keväinen Tähdet Tähdet -kilpailu.
     Loppuunmyyty kirkko ja kutsuvieraat ovat harmillisen hankala yhtälö. Ymmärrän, että Jyväskylän Kesän konsertteihin kuuluvat kutsuvierasliput, en pane niitä pahakseni. Ymmärrän senkin, että mahdollisimman monelle halutaan antaa tilaisuus päästä kuulemaan huippuesiintyjiä. Mutta ymmärrän myös niitä konserttivieraita, jotka joutuivat täpötäyteen kirkkoon tullessaan toteamaan, että heille ei – paikalle kannetuista irtotuoleista huolimatta – olekaan tilaa. Ymmärrän heidän pettymyksensä ja kiukkunsa. Kyseessä on yhtälö, joka on pystyttävä ratkaisemaan, ja kun se on ratkaistu, ratkaisussa pystyttävä pysymään!
Yksi aivan ehdottomasti sujuvimmista asioista Toivakassa on aina ollut Jyväskylän Kesän konsertin väliaikakahvitus. Perinteisesti se on ollut seurakuntamme lähetystyön vastuulla. Olen suunnattoman iloinen ja kiitollinen siitä, miten ammattitaitoisesti ja tyylikkäästi, lämmöllä ja antaumuksella, lähetysemäntämme tehtävänsä hoitivat. Tihkusateessakin. Ystävällisiä hymyjä ei säästelty, kahvi ja tee olivat kuumia, suolaiset tarjottavat maistuvia ja itse leivottuja. Kiitän heitä sydämeni pohjasta!
     Nimikkolähettiemme puolesta kiitän myös niitä satoja konserttivieraita, jotka halusivat kahvilipun ostamalla tukea nimikkolähettiemme, Eilan ja Samuelin, työtä! Jumala teitä siunatkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti