perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulurauhaa

Jouluseimi Toivakan kirkossa
Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä.” Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: - Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa. (Luuk. 2:10-14)
Nuo olivat enkeleiden tutut sanat paimenille. Sanat kuultuaan paimenet lähtivät seimen luokse katsomaan vastasyntynyttä Vapahtajaa. Aivan niin kuin moni teki tänään kiiruhtamalla jouluaamun jumalanpalvelukseen.
     Juuri ennen joulua olin lukenut Kirkko Toivakassa -kirjasta: Hiljainen ja jatkuva sade kostuttaa maata paremmin kuin voimakas rankkasade.
     Kaikille viljelijöille tuo on toki tuttua. Kirjassa viitattiin kuitenkin lähetystyöhön ja siihen, miten tärkeää lähetystyössä on jatkuvuus ja pitkäjänteisyys. Tänäkin päivänä seurakuntien nimikkolähetit eri puolilla maailmaa tekevät rauhantyötä kertomalla ilosanomaa meitä ihmisiä rakastavasta Jumalasta. He johdattavat uusia ihmisiä paimenten tavoin seimen luokse.
     Lähetystyötä ja nimikkolähettien työtä tukemalla meistä jokainen voi edistää rauhaa maailmassa. Kristuksen rauhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti