sunnuntai 16. elokuuta 2015

Puheeni konfirmoiduille 16.8.2015

Rakkaat nuoret,
     konfirmaatiolaulunne aikana varmasti moni meistä muista muisteli omaa konfirmaatiolauluaan tai -virttään. Ainakin minä niin tein. Omassa konfirmaatiovirressäni pyysin puhdasta mieltä, voiton tahtoa ja rohkeutta. Te totesitte yksinkertaisesti, rauhallisesti vakuuttaen: Niin kuin vuoret nää ympäröi laaksoamme Sinun armosi, Jumala, meitä ympäröi.
     The Sound of Music musikaalin Maria luotti vuoriin. Vuoret olivat hänen kotinsa eivätkä siksi voineet häntä pettää. Musikaalin lopussa tämä luottamus toteutui aivan konkreettisesti, hyvin liikuttavalla ja vaikuttavalla tavalla, kun abbedissa pyysi Mariaa nostamaan katseensa kohti vuoria.
     Minä pyydän teitä tekemään samoin. Liian lähelle maahan katsova kompastuu helposti ja eksyy. Kun nostaa katseensa ylös maasta, näkee paremmin, näkee edessä olevat esteet ja näkee esteiden taakse, näkee kauemmaksi ja selvemmin, näkee ongelmiin ratkaisun. Vuoriin, vuorten lailla pysyvään Jumalan armoon luottava ei eksy.
     Kun tänään messusta lähdette, lähtekää lentoon. Nähkää kauneus ympärillänne. Arvostakaa erilaisuutta. Olkaa uteliaita elämälle ja oppikaa uutta. Nostakaa katseenne kohti vuoria. Luottakaa Jumalan armoon ja johdatukseen. Ja iloitkaa Herrassa!
     Hyvää matkaa elämään! Jumala teitä jokaista runsaasti siunatkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti