sunnuntai 9. elokuuta 2015

"Tehkää jokainen hyvää"

Sukuloin eilen Lappajärvellä. Vierailuun sisältyi myös kiertokävely Lappajärven hautausmaalla Kirkkoniemessä edellisiä sukupolvia tervehtimässä. Tätieni ja enojeni kertomukset tekivät minua ennen eläneet eläviksi. He myös pysyvät elävinä niin kauan kuin joku muistaa ja kertoo heistä.
     Oli hyvin hoitavaa palata juurilleen ja ylipäänsä huomata, että minulla on vielä juuret. Puolet minusta on Lappajärven Ylitalosta, ja kun laitan silmät kiinni, voin edelleen nähdä itseni kiipeämässä rappusia mummulan vintille tai juoksemassa mäkeä alas rantaan.
      Muualla asuminen oli saanut minut myös unohtamaan vaivaisukot, jotka lapsuudessani ja nuoruudessani kuuluivat aivan elimellisesti sielunmaisemaani. 
Lappajärven kellotapulin seinässä on vaivaispoika, jonka pään päällä oleva teksti kehottaa vanhalla suomella tekemään hyvää. Herramme sanoja siteeraten poika kehottaa, mutta samalla hän pyytää.
     Vaivaispoika muistuttaa minua Nepalin vammaisista ja Tansanian AIDS-orvoista, Kolumbian pakolaisista ja Etiopian kuurojenkouluista sekä monista muista avuntarvitsijoista monessa muussa maassa. Se muistuttaa minua siitä, että pienelläkin lahjoituksella voin olla vaikuttamassa niin paljoon, auttamassa ja tekemässä niin paljon hyvää eri puolilla maailmaa.
     Voin kanavoida apuni kirkkomme seitsemän lähetysjärjestön kautta. Järjestöt toimivat yli 30 maassa ja niillä on yhteensä yli 400 lähetystyöntekijää. Yli 200-vuotias Suomen Pipliaseura ja yli 150-vuotias Suomen Lähetysseura ovat järjestöistä vanhimmat, noin 40-vuotiaat Medialähetys Sanansaattajat ja Lähetysyhdistys Kylväjä nuorimmat. Näiden lisäksi on vielä Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ja ruotsinkielinen Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti